Beszámoló a 2019-es Kendo Európa Bajnokságról

A Magyar Kendo Szövetség válogatott tagjai 2019.05.23-án utaztak ki a Belgrádban megrendezésre került Európa Bajnokságra.

Az első napon 05.24-én a juniorok mérethették meg magukat csapatverseny formában, ahol az újoncok a várton felül teljesítettek: a poolban az angol válogatottat győztük le 3-0-s arányban, majd a poolból tovább jutva a svédek ellen is sikert arattunk. A következő körben a régóta elitnek számító francia válogatottól kaptak ki a fiatalok, de az eredményre így is büszkék lehetünk.

Szintén ezen a napon a női csapatverseny került megrendezésre, amelyen a szintén újonc válogatott, egy emelkedett hangulatú meccsen legyőzte a görög válogatottat, majd a poolból kijutva a lengyel válogatott ellen kaptak ki.

A második napon a junior egyéni verseny és a férfi csapatverseny került megrendezésre.
A juniorok sajnos mindannyian kiestek már a csoport meccsek alkalmával.

A férfi válogatott 2 fős csoportban mérkőzött meg a holland csapat ellen, ahol egy szoros meccs végén ellenfelünk jött ki győztesként. A végeredmény 1 ipponon múlt. A csapat vigaszágon folytathatta ahol a Német válogatott ellen küzdöttek meg. A németek lelki viszonylatban előnyben részesültek, hiszen első helyen jutottak ki a csoportjukból, a magyar csapat tagjai azonban így is egy nagy győzelmet arattak ellenük. A következő fordulóban a francia csapatot kaptuk, akik ellen már nem tudtunk további eredményeket összeszedni és kiestük a versenyből. Azonban Babos Gábor, válogatottunk tagja Fighting spirit díjban részesült a verseny végén.

Az utolsó napon a Női és Férfi egyéni verseny került megrendezésre.

A délelőtt folyamán az újonc női válogatott tagjainknak nem sikerült kijutni a poolokból. A férfiaknál 4 főt lehetett nevezni, amiből 2-en kiestek a csoportkörök alkalmánál, 1 fő az egyenes kiesés első meccsén kapott ki, 1 fő pedig lengyel, francia, ausztriai ellenfeleken átgázolva a döntőig jutott, ahol a francia válogatott egy másik tagja ellen szenvedett 1 ipponos vereséget, azonban a második helyet így sem vehették el tőle.

MKSZ Naptár

2024 április

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
  • Éves MKSZ Közgyűlés
8
9
10
11
12
13
  • Sakura Kendo Kupa - Budapest Főnix
14
15
16
17
18
19
20
  • Dopping felvilágosítás
  • Tavaszi Kendo Kata Szeminárium & Ji-Geiko
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Legújabb bejegyzések