Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Takanabe a Világbajnok

Takanebe Susumu japán-bajnoki címe után elhódította első egyéniben szerzett világbajnoki címét. A döntőt a japán versenyző a koreai Kimmel vívta, egy roppant feszült, de szép mérkőzésen. A vívók a rendes játékidőben folyamatos nyomás alatt tartották egymást, öt perc alatt egy együttes vágás történt - Takanabe men-t, Kim do-t próbált vágni-, de ez egyik oldalon sem ért ippont. A hosszabbítás percei ugyan azt az izgalmat hozták, mint ami az egész párharcra jellemző volt, de a két vívó közül Takanabe bizonyult higgadtabb és egy tsuki találattal megnyerte a döntőt.

A magyar versenyzők közül Dubi Attila jutott legtovább. Pooljából elsőként került ki, az egyenes kiesés szakaszban legyőzte két ipponnal svéd ellenfelét, de következő meccsén a brazil Takayama erősebbnek bizonyult nála.

Babos Gábort pooljából továbbjutva az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a japán Hatakenaka várta. Babos végig kézben tartotta a mérkőzést, de enchoban a japán kendoka nem hibázta el akcióját és egy hiki mennel búcsúztatta a magyar vívót.

Dubi Sándor és Király Norbert napja nem sikerült ilyen jól, hiszen mindkét versenyző csoportjában egy-egy koreai ellenfelet hozott a sorsolás. Sajnos a papírformának megfelelően a magyar fiúk nem tudtak továbbjutni csoportjukból. Ugyan egyik meccsüket megnyerték, de Dubi Choitól, Király Parktól kapott ki a csoportmérkőzéseken.

A XV. Kendo Világbajnokság férfi egyéni kategóriájának végeredménye:

I. S. Takanabe (JPN)
II. W. Kim (KOR)
III. T. Kim (KOR)
III. K. Furukawa (JPN)

Videók
Elődöntő I.
T. Kim - S. Takanabe

Elődöntő II.
W. Kim - K. Furukawa

Döntő
W. Kim - S. Takanabe

Holnap délelőtt a női egyéni összecsapásokkal folytatódik a VB programja, majd délután a női csapat küzdelmekkel zárul a nap. Női egyéniben Bővíz Marina, Czimbalmos Mercédesz, Kozma-Plecskó Edina, Tallós Zsófia indul magyar színekben.

A Világbajnokság élőben az alábbi streamen követhető.

Fotó: All Japan Kendo Federation
Videó: kendo-world.com

Bánáti Zsombor